Vágólapra másolva!
A korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc is reagált a Real Madrid és a Bayern München szerdai Bajnokok Ligája-elődöntőjének hajrájában látott hibás játékvezetői döntésre.

A 2-2-es odavágó után a Real Madrid 1-0-s hátrányban volt a visszavágó hajrájában, de Joselu 88. és 91. percben szerzett góljával megfordította a spanyol csapat a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját. Végül maradt is a 2-1, amivel a Real jutott a Borussia Dortmund elleni fináléba, de ehhez az is kellett, hogy a BL-elődöntő 103. percében rossz döntést hozzon a játékvezetői stáb. A Bayern München támadásánál egy indítás szállt Nusszair Mazraui felé, a labdát kifejelték a Real-védők, majd Thomas Müller lecsapott rá, Matthijs de Ligt elé passzolt, aki kapásból a kapuba lőtt. 

Bajnokok Ligája, Real Madrid, Bayern München, BL-elődöntő, Szymon Marciniak
Szymon Marciniak és csapata főszereplő volt a Real-Bayern BL-elődöntőn
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Müller átadásánál azonban megszólalt a síp, Szymon Marciniak ugyanis az asszisztens jelzésére befújta a leshelyzetet, pedig (ahogy azt Marciniak és az asszisztense is elismerte) a szabály szerint meg kellett volna várnia az akció végét, és a videóbíró eldöntötte volna, valóban les volt-e. 

A sípszó miatt viszont a videobíró nem is vizsgálhatta az esetet.

Bede Ferenc egykori FIFA-játékvezető is reagált a BL-botrányra

„Ha ő [Mazraui] nincs lesen, akkor a gól szabályos volt. A védő mellőle fejelte ki a labdát, így az ő helyzetét kellett volna megvizsgálni. [Ferland] Mendy ugye kifejelte a labdát, a bírók pedig arra következtettek, véget is ért az akció. Ezért jött a jelzés. Müller passza és De Ligt gólja már sípszó után volt" – nyilatkozta Bede Ferenc a Metropol kérdésére.

Bede reagált arra is, hogy De Ligt a mérkőzés után azt mondta, az asszisztens elnézést kért tőle és elismerte a hibáját, de az nem derült ki, hogy a lengyel asszisztens mit gondolt hibának: a korai jelzést, vagy eleve a leshelyzetet.

„Én óvatosan fogadom ezeket a nyilatkozatokat, melyek a meccs után azonnal születnek. Nem voltunk ott, nem tudjuk, mi hangzott el. Hivatalos szabály ugyanakkor, hogy a bírók a meccs után a sajtó, s a játékosok felé sem kommunikálhatnak" – mondta Bede Ferenc.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.