Káosz: nem engedtek közel 100 utast felszállni a budapesti reptéren

Vágólapra másolva!
Közel 100 utast nem engedtek felszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a WizzAir Szaúd-Arábiába tartó gépére. Csak a becsekkolásnál derült ki, nem megfelelő az utasok vízuma.
Vágólapra másolva!

Az ATV arról ír, hogy közel 100 utas rekedt a budapesti repülőtéren, ugyanis a csak a becsekkolásnál derült ki, hogy nem megfelelő a vízumuk. Az utasok így nem tudtak felszállni a WizzAir Szaúd-Arábiába tartó gépére.

Két utas - akik a szombaton, 12:55-kor induló dzsiddai géppel (W62301) szerettek volna elutazni - elmondta, hogy a légitársaság egyáltalán nem tájékoztatta őket arról, hogy nem megfelelő a vízumuk:

Megtagadták az utazást, ha valakinek nem volt úgynevezett „haddzsvízuma”. Nekünk, mint sok másik embernek, akik így jártak, egy egyéves többszöri belépésre alkalmas vízumunk van, voltunk már az országban, tudtuk, hogy vízumkötelezettség van, de miután nekünk van érvényes vízumunk, nem értettük a dolgot.

Az utasok azt is elmondták, hogy a gép, melyre végül nem engedték fel őket, késett egy órát, amiről bár a WizzAir folyamatosan tájékoztatta őket, arról senki sem szólt nekik, hogy amennyiben nem rendelkeznek a „haddzsvízummal”, úgy hiába várnak, nem szállhatnak fel a gépre. Közel 100 utas volt érintett az incidensben, nemcsak a magyarok, külföldiek is - írja az ATV.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!