Egy külföldi valóságshow népszerűsíti Magyarország látványosságait

Vágólapra másolva!
A napokban a BBC-n került adásba egy üzleti vetélkedő legújabb évada, „ a Gyakornok” az Egyesült Királyságban. A műsorban Budapest fő látványosságai mellett a dunai hajózást mutatják be, és az etyeki bortúra is szerepet kapott a legutóbbi adásban. A brit nézők közel 20 éve követik a műsort, aminek a legújabb részében az üzleti világ fiatal tehetségei a magyar főváros turisztikai helyszíneit népszerűsíti.
Vágólapra másolva!

A Gyakornok című brit műsort a BBC-n több millió brit néző követi a tévében és az interneten is világszerte  derült ki a Magyra Turisztikai ügynökség közleményéből. A Gyakornok (The Apprentice) egy üzleti valóságshow, ami 2005-ben indult és azóta évről évre egyre népszerűbb. 

Az utolsó évadát több mint 6,5 millióan nézték az Egyesült Királyságban.

A sorozat a legújabb része budapesti és Budapest-környéki helyszíneken játszódik, mint például a Halászbástya, a Mátyás-templom, a Szent István Bazilika, a Várkert Bazár, a Vörösmarty tér, a Pesti Vigadó és a Margit-sziget is szerepet kapott az előző adásban.

A show lényege, hogy a szereplők a turista látványosságok köré épített feladatokban mérjék össze tudásukat. Emiatt volt akinek dunai hajós programokat kellett szerveznie, még mások egy etyeki bortúrát terveztek.

Budapest, Halászbástya
A Halászbástya is szerepel a népszerű valóságshow-ban. 
Fotó: Jászai Csaba / Jászai Csaba/

Egy-egy nagy nézettségű televíziós program kiválóan alkalmas arra, hogy felkeltse a figyelmet hazánk iránt, hiszen az adatok alapján tudjuk, hogy a brit turisták 12 százaléka az utazási desztináció kiválasztásánál elsősorban a sajtótermékekből inspirálódik.

- nyilatkozta Erdei Bálint, az MTÜ stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese, aki hozzá tette, hogy a BBC nálunk forgatott epizódja megfizethetetlen a publicitást jelent hazánk számára, főként a városlátogatások szezonjának kezdetén.

Erdei Bálint hozzá tette a magyar helyszínek bemutatása leginkább az Egyesült Királyságban, 

Magyarország harmadik és Budapest első számú küldőpiacán jelent kiváló lehetőséget az utazni vágyók elérésére és jelentősen hozzájárul országunk turisztikai vonzerejének további növeléséhez.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!