Vágólapra másolva!
Egy közúti autóbalesetben életét vesztette a nigériaiak korábbi U17-es világbajnok futballistája, Ibrahim Babangida.

Ibrahim Babangida igazi futballistacsaládban nőtt fel. Testvérei közül Tijani és Haruna is szintén profi labdarúgó volt a kilencvenes években. Előbbi többek között Hollandiában az Ajax és a Roda csapataiban szerepelt, míg utóbbi a Barcelona ifjúsági csapatában nevelkedett, és generációja egyik legnagyobb ígéreteként tartották számon, később a görög Olimpiakoszban, a német Mainzban és a holland Vitesse csapatában is játszott.

Testvéreihez hasonlóan Ibrahim is szerepelt a holland élvonalban, 1997 és 2002 között a Volendam labdarúgója volt. A nigériai válogatottal 1993-ban U17-es világbajnokságot nyert jobbszélső összesen hét meccsen lépett pályára az Eredivisie-ban, és összesen egy gólt szerzett.

A 47 éves korábbi futballista haláláról a Nigériai Profi Labdarúgók Szövetségének (PFAN) főtitkára, a korábbi balhátvéd, Emmanuel Babayaro számolt be. A beszámoló szerint Ibrahim testvérével, Tijanival és annak feleségével utazott együtt, amikor Zaira és Kaduna közötti szakaszon karamboloztak az autópályán. A balesetben Ibrahim a helyszínen életét vesztette, míg az 50 éves bátyját - aki a PFAN elnöke - kritikus állapotban szállították kórházba.

A Babangida testvérek legidősebbike, az egyszeres holland bajnok és kétszeres holland kupagyőztes Tijani 36-szor szerepelt a nigériai labdarúgó-válogatottban, összesen öt gólt lőtt. Pályafutása legnagyobb sikerék 1996-ban érte el, amikor olimpiai arany érmet nyert Atlantában a csapattal. Az 1994-es világbajnokságon kerettag volt, az 1998-as franciaországi vb-n pedig négy meccsen szerepelt, a Dánia elleni a nyolcaddöntőben 4-1-re kikapott a nigériai együttes, de Tijani szerezte az afrikaiak egyetlen gólját.