Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapatától távozó Adrian Newey által tervezett hiperautót idén júliusban mutatja majd be az osztrák istálló.

A Red Bull csapatától biztosan távozik jövőre Adrian Newey, a 65 éves brit mérnök közel húsz éven át hat konstruktőri világbajnok címhez segítette az osztrák istállót. A Ferrarival, a Mercedesszel és az Aston Martinnal is szóba hozott sztártervezőről egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását, de az biztos, hogy még befejezi a Red Bull első hiperautójának, a régóta várt RB17-nek a fejlesztését.

A Red Bull nemrég bejelenette, hogy a Newey által tervezett hiperautó a Goodwoodi Sebességfesztiválon fog debütálni a nagyközönség előtt, méghozzá július 12-én.

Az RB17-es - amely nevét azok után kapta, hogy ezt a sorszámot kihagyták a Formula-1-es versenygépeknél, miután a 2021-es autót a szabályok relatív változatlansága miatt RB16B-nek nevezték el - kétüléses karbon monocoque alvázzal és V10-es motorral lesz felszerelve, és mindössze 50 darabot fognak gyártani belőle, amelyek hatalmas összegbe, 5 millió euróba fognak kerülni - írta meg a formula.hu.

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 103 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén ferraris Charles Leclerc áll 98 ponttal, míg a negyedik és ötödik helyen 83-83 ponttal a friss futamgyőztes Lando Norris és Carlos Sainz állnak.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet!