Saját házában vertek össze, és késsel fenyegettek meg egy férfit Mélykúton

késelés illusztráció
Késes támadó
Vágólapra másolva!
Egy férfi a társával együtt éjjel dörömbölt egy mélykúti ismerősük házánál, majd amikor a házigazda ajtót nyitott, előbb a társa támadt rá, amibe a férfi is bekapcsolódott. Brutálisan megverték, ütötték, rúgták ahol csak érték.
Vágólapra másolva!

A két férfi 2020. november 28-án, éjjel elment egyikük barátnője volt párjának mélykúti házához. Hangosan dörömbölni kezdtek a ház ajtaján és ablakán, hogy a férfit felébresszék.

Amikor a lakó felébredt és ajtót nyitott, 

az egyik férfi késsel a kezében megfenyegette, hogy megöli, majd lökdösni kezdte. Áldozatuk védekezésképpen hátrálni kezdett, a másik támadó azonban követte, végül össze is verekedett vele. A verésbe beszállt a társa is,

 ütötték-verték és rugdosták a férfit. 

A verésnek végül az áldozat anyja vetett véget, aki közölte a támadókkal, hogy rendőrt hív.

Az áldozat könnyebb sérüléseket szenvedett. Az egyik támadóval szemben a kiskunhalasi ügyészség még 2022-ben vádat emelt, ám 2023 decemberéig próbálták kézre keríteni, de hiába. Végül felfüggesztették az eljárást vele szemben.

Társa ellen az ügyészség most emelt vádat fegyveres magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt, büntetésképp felfüggesztett börtön kiszabását javasolta. Bűnösségéről a kiskunhalasi bíróság dönt.

Néhány évvel ezelőtt, szintén Mélykúton történt, hogy egy férfi és nőismerőse éjjel, közös iszogatást követően jelentek meg egy idős férfi házánál, és cigarettát kértek tőle. Mivel az nem adott nekik, elhatározták, hogy erőszakkal szereznek tőle. Néhány óra múlva rátörték az ajtót, összeverték, és 20 doboz cigarettát vittek magukkal. Két évvel ezelőtt pedig egy férfi saját lakásán támadt egy idős asszonyra Hajdúnánáson. Földre lökte és megütötte, ám végül semmi nem tudott tőle elvenni, mert az asszony segítségért kiabált, a támadó pedig üres kézzel menekült el.

Egy salgótarjáni fiatal pedig a buszmegállóban ismerkedett meg egy férfival, majd közös iszogatást követően a  lakására mentek, ahol a fiatal elhatározta, hogy megszerzi a férfi kocsiját. Ezért egy csavarhúzóval támadt rá, és összeszurkálta, majd miután a kulcsot megszerezte, elhajtott a kocsival.

Decemberben az éjszaka közepén támadtak egy férfira és lányára egy hódmezővásárhelyi tanyán. A támadó kést rántott, és kis híján halálra szúrta a két áldozatot, akiket életveszélyes sérülésekkel szállítottak a szegedi klinikára. Siklóson közös ismerősüket rabolta ki két férfi úgy, hogy éjjel rátörték az ajtót, majd rátámadt, pofon vágta és földre lökte, társa ezalatt a teraszon ülő vendégekhez beszélt, hogy elterelje a figyelmüket.