Személyre szabott szemüveglencsék a Trend Optikától

Vágólapra másolva!
Ma már a tökéletes szemüveg többet tud annál, mint hogy a megfelelő dioptriájú lencsével hozzájárul az éles látáshoz. A személyre szabott szemüveglencsék alkalmazkodnak viselőjük egyedi paramétereihez.
Vágólapra másolva!

Mi a különbség a személyre szabott és a hagyományos szemüveglencse között?

A hagyományos megközelítés elsősorban azt veszi figyelembe, milyen célú szemüvegre van szükség: olvasószemüvegre az olvasáshoz, távoli szemüvegre a távolra nézéshez, multifokális szemüvegre, ha minden távolságra egy szemüveget szeretnénk használni. Természetesen ezek mindegyike tartalmazza a megfelelő dioptriájú szemüveglencsét.

Trend Optika

A hagyományos szemüveglencsét ajánló látszerész is fel fogja jelölni mindkét szem tekintési irányát, de a lencsék végső helye - amit a választott keret határoz meg -, nem lesz figyelemebe véve a lencsék legyártása során. Tehát a legnagyobb különbség az egyedileg optimalizált szemüveglencséknél az, hogy a kerethez, s egyben viselőjük arcának jellegzetességeihez igazítják őket. Márpedig tökéletes lencsét kizárólag az egyedi paramétereket - pupillatávolság, fejtartás, stb. -, és a két szem közötti fiziológiai különbségek figyelembe vételével lehet készíteni. 

Habár ez önmagában is nagyon fontos különbség, nem ez az egyetlen! Minél pontosabban tudjuk, hogy hogyan néz át a szemüveglencséin, annál pontosabban lehet megalkotni azokat, így a viselőjük a lehető legtermészetesebb és számára optimális módon fog keresztülnézni rajtuk. Ez azt jelenti, hogy a Trend Optika egy optikailag tökéletes látásjavító segédeszközt nyújt, amely pontosan az viselő egyedi igényeihez igazodik. 

A személyre szabott lencsék elkészítését precíz és alapos vizsgálatok előzik meg, ezeket egy 3D méréseket végző eszközzel, az úgynevezett Visioffice készülékkel végezzük el. Az eredmény: tökéletes, torzításmentes látásélmény közelre és távolra egyaránt, valamint a szemüveg könnyebb, gyorsabb megszokása.