Tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom júliusban

tej, dobozos tej, áruház, polc, élelmiszer,   akció ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ ár árstop ártábla bio tej biotej élelmiszer élelmiszerüzlet
Budapest, 2022. február 1. Hatósági áras, ultramagas hőmérsékleten hőkezelt 2,8% zsírtartalmú tehéntej a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzletben 2022. február 1-jén. A kormány február 1-jétől több alapvető élelmiszer árát befagyasztja a tavaly október 15-ei szinten. Az élelmiszerárstop célja, hogy megvédje a magyar lakosságot a koronavírus-járvány és az elszabadult európai energiaárak miatt Magyarországra is begyűrűző élelmiszerár-növekedéstől - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az élelmiszerárstop 7 terméket érint, ezek: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej. Az árstop 2022. február 1-től május 1-ig tart. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 3,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Vágólapra másolva!

Júliusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,9 százalékkal csökkent, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 27,6 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az év első hét hónapjában - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 9,3 százalékkal nagyobb volt a kiskereskedelmi üzletek forgalma, mint az előző év azonos időszakában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!