Vágólapra másolva!
Már nem a francia Bastien Fazincani a női tenisz-világranglista 136. helyén álló Udvardy Panna edzője.

"Két év után véget ért az együttműködésünk. Öröm volt ilyen remek hangulatban dolgozni. Büszke vagyok a sok jó eredményre, amit együtt elértünk, és arra is, hogy Panna karriercsúcsot döntött egyesben és párosban is a világranglistán" - írta közösségi oldalán Fazincani.

Udvardy Panna két év után szakított az edzőjével
Fotó: AFP

Udvardy szintén a közösségi médiában mondott köszönetet a francia szakembernek.

"Nem is lehetnék hálásabb azért, amit értem tett ebben a két évben. Csodálatos utazás volt, és amit elértem, nélküli biztosan nem nem tudtam volna. Sok szerencsét kívánok neki a jövőben, és már alig várom, hogy legyőzzem Backgammonban (egy társasjáték – a szerk.) - írta Udvady az Instagram-sztorjában.

A francia tréner korábban Gálfi Dalma szakmai munkáját irányította. Udvardy legutóbb az egyesült államokbeli Bonita Springsben zajló 100 ezer dollár (36,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán vett részt, de az elsőként rangsorolt argentin Julia Riera két szettben, 6:4, 6:0-ra legyőzte.

A 25 éves kaposvári teniszező a világranglistán egyesben 2022 szeptemberében a 76., párosban egy hónappal később a 65. helyen állt a WTA-rangsorában. Udvardy Panna jelenleg a 95. Bondár Anna mögött a második legjobban jegyzett magyar női teniszező, 15 helyet javítva a 136. helyen áll. 

Kapcsolódó cikkek: