Tetten értek egy sorozattolvajt Tatabányán

CSAK CÍMLAPI, CSAK EMBEDDEL
Fotó: youtube.com/MagyarorszagUgyeszsege
Vágólapra másolva!
Drága fülhallgatókat akart lopni egy férfi a tatabányai áruházból, azonban a biztonsági őr még a kjáratnál tetten érte. Mint kiderült, nem ez volt az első lopási ügye.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly januárban egy tatabányai áruházban a pult alól letépett két, egyenként 50 ezer forint értékű fülhallgatót úgy, hogy a termékek csomagolásán lévő műanyag fül leszakadt. A férfi ezután 

összefogta a két fülhallgatót, és megpróbálta észrevétlenül kicsempészni a boltból, azonban az üzletvezető tetten érte,

 és elindult a férfi felé, mire a tolvaj lerakta a fülhallgatókat egy polcra, és kimenekült az üzletből.

A férfi ezen kívül több bűncselekményt is elkövetett: 

2022. április 22-én egy budapesti üzletben 

levett a polcról egy több, mint 10 ezer forintos értékű, 1 literes italt, majd a bevásárló kosarába tette. Ezután leszedte róla az áruvédelmi eszközt, majd az üveget a ruhájába rejtette.

 A férfi - anélkül, hogy az italt kifizette volna - az önkiszolgáló pénztáraknál távozott, ám a kijáratnál a biztonsági őr feltartóztatta, majd visszavette tőle az italt.

2022. május 27-én pedig taxival utazott, útközben pedig ellopta a sofőr pénztárcáját

 a kocsi két első ülése közötti tárolóból a bene lévő 53.000 forinttal, illetve személyes iratokkal és bankkártyával együtt.

2022. december 10-én 

szintén a tatabányai áruházból lopott el egy közel 36 ezres kávéfőzőt,

úgy, hogy a vásárlóteret és az előteret elválasztó plexifalon keresztül átnyúlt és a plexi mellett, az áruház vásárlóterében lévő kávéfőzőt kiemelte. Ugyanezzel a módszerrel lopott 2022. december 22-énegy másik kávéfőzőt is.

Az ügyészség a férfi ellen lopás, illetve lopási kísérlet miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés 53.000 forintnyi vagyonelkobzás kiszabását, illetve a polgári jogi igényt előterjesztő áldozat kárának megfizetésére kötelezést javasolta.

Ahogy megírtuk, egy nő több százezres kárt okozott azzal, hogy Esztergomban és Budapesten ugyanannak az üzletláncnak több boltjából is lopott. Szintén tatabányán történt, hogy egy férfi többször is bejárt ugyanabba az üzletbe hangszórókat lopni, ezen kívül pedig egy telefonos céget is átvert. Egy férfi és élettársa pedig egy kaposvári áruházba járt be lopni, többször is teli bevásárlókocsival távoztak, anélkül, hogy egy fillért is fizettek volna. Élelmiszert, tisztálodási szereket, háztartási eszközöket, de még rukákat is loptak, melyekről a próbafülkében letépték az áruvédelmi eszközt.

Hasonló módszerrel lopott tegy másik nő egy komáromi üzletből, illetve egy kamaszlány a veszprémi áruházból.