Szerenáddal zaklatta szexuálisan beosztottját a szállodavezető

Windermere Manor Hotel, hotel, Windermere
Windermere Manor Hotel
Fotó: windermeremanorhotel.com
Vágólapra másolva!
Hajszál híján 80 ezer fontot (36 millió forintot) ítélt meg a bíróság a Windermere Manor Hotel egykori főszakácsának, miután szexuális zaklatás vádjával beperelte volt munkaadóját, aki egy meglehetősen pornográf Victoria Wood dallal adott neki szerenádot.
Vágólapra másolva!

A Windermere Manor Hotel egykori főszakácsa, Sam Nunns beperelte korábbi munkaadóját, Andrew Wilson hotelmenedzsert, aki Victoria Wood "The Ballad of Barry and Freda" (Barry és Freda balladája) című dalával adott neki szerenádot korábban, miközben egy sor zavarba ejtő gesztust tett. A szerzemény - amely Cole Porter "Let's Do It" című dalának paródiája - arról szól, hogy egy nő szexre kéri prűd férjét.  

Nunns a bíróságon azt is elmondta, hogy főnöke munkakapcsolatuk ideje alatt többször is zaklatta őt szexuálisan, megérintette a combját, és a fenekét is. A bírósági papírokból az is kiderült, hogy 2021 októberétől 2022 júliusáig volt az elegáns vidéki szálloda főszakácsa. Munkaviszonya azért szűnt meg, mert a zaklatások miatt felmondott. A tárgyaláson tett tanúvallomásában a hotel egykori alkalmazottja arról számolt be, hogy a hotelmenedzser alig pár nappal a felvétele után kezdte őt zaklatni. Eleinte csak szavakkal incselkedett vele. "Szüksége van egy kis időre egyedül, kedvesem?"

Windermere Manor Hotel, hotel, Windermere
A Windermere Manor Hotel külső tere
Fotó: windermeremanorhotel.com / windermeremanorhotel.com

"Ha valaki egy dalt énekel egy munkahelyi környezetben, az általában nem minősül szexuális zaklatásnak" - állította Phil Allen munkaügyi bíró.

A dal, amely a vád tárgya, azonban egészen más kategóriába tartozik, hiszen arról szól, hogy valaki szexuális ajánlatot tesz valakinek. A bíróság elfogadta, hogy a dal bizonyított módon énekelték, különös hangsúlyt fektetve a dal refrénjében elhangzó 'csináljuk' szóra, és hogy ezt a szót a felperes felé irányuló zavarba ejtő gesztusok kísérték. 2022 februárjában a zaklatás egyre jobban eldurvult, a menedzser rendszeresen megmasszírozta a főszakácsot, megölelte, homlokon csókolta és végül szerelmet vallott neki. 

A bíróságon nemrég született döntés az ügyben, ennek értelmében Sam Nunns-nak 79.119 fontot ítélt meg a bíró az elszenvedett főleg lelki sérelmek miatt. 

Windermere Manor Hotel, hotel, Windermere
A Windermere Manor Hotel fogadótere
Fotó: windermeremanorhotel.com / windermeremanorhotel.com

A Windermere-tóra néző elegáns és történelmiként jellemzett szálloda - ahol 170 fontba kerül egy éjszaka - honlapja szerint a létesítményben 35 szoba van, a vendégek szórakoztatásáról pedig a fedett medence, a bár és az étterem hivatott gondoskodni.