Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo felemás hétvégén van túl Miamiban, miközben továbbra is kérdéses, merre tart a pályafutása az idei szezont követően. A korábbi bajnok, Jenson Button szerint az ausztrál pilótának fel kell kötnie a gatyáját Juki Cunoda ellen, mert a jövője a tét.

Felemás hétvégéje volt Daniel Ricciardónak Miamiban

Az ausztrál versenyző látszólag rátalált a titok nyitjára Miamiban, hiszen a sprintidőmérős negyedik helyét követően a sprintfutamon is ugyanebben a pozícióban tudott célba érni, és hősiesen tartotta maga mögött Carlos Sainz Ferrariját.

F1 Miami Grand Prix 2024
Juki Cunoda rendre elveri Daniel Ricciardót
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Néhány órával később azonban már a Q1-es kiesése miatt kellett magyarázkodnia, és a vasárnapi futam sem sikerült feltétlenül jól számára - írja a Motorsport.

Bár az is igaz, hogy azt az utolsó pozícióból kezdte csak meg. Cunoda eközben viszont nagyon is jól ment, hiszen ő a Q3-ba jutott szombaton, majd a versenyen a szenzációs hetedik pozíciót érte el, megelőzve például a mercedeses George Russellt.

Jenson Button szerint az ausztrálnak már a jövőjéért kell küzdenie

Ami a hétvége elemzését illeti, a 2009-es világbajnok, Jenson Button úgy érzi, Ricciardóra még annak ellenére is árnyékot vet Cunoda teljesítménye, hogy a sprintet a negyedik helyen tudta zárni.

„Az a gond Daniel szempontjából, hogy azt fogja figyelni, hol ért célba a márkatársa. Ez jelenti most a csatát. Ez a jövőjéért folytatott harc. Az emberek el fogják felejteni [a sprintet], és a főverseny eredményeit fogják nézni.”

„Ez a probléma. Most össze kell szednie magát és jó teljesítményt kell nyújtania. Ez az a csata, ami most fontos számára a sportban való jövője szempontjából.”

Button végül hozzátette, hogy a bajnokság tizedik helyére feljövő Cunoda idén sokkal kiegyensúlyozottabb. „Bár ő továbbra is Juki, de már sokkal stabilabb. Ez egy igazán szép verseny volt tőle, hetedik lett, legyőzve az egyik Mercedest. Ez megmutatja az autó, de Juki tempóját is.”

A lap beszámolója szerint a korábbi IndyCar-pilóta, Danica Patrick eközben azt tanácsolta Ricciardónak, hogy fókuszáljon a hétvége pozitívumaira.

„Versenyzőként csak annyira vagy jó, mint a legutolsó futamod. Azt fogja kívánni, bárcsak másképp alakult volna ez a verseny,

 de ez a kihívás ebben. A csapattal arról fognak majd beszélgetni, mit lehetett volna jobban csinálni. Remélem, emlékszik majd rá, mennyire erős szombatja volt, maga mögött tartotta Carlost. Micsoda eredmény. Lenyűgöző volt.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.