Brit turista holttestét találták meg Prágában

Vágólapra másolva!
Egy brit turista eltűnt, miután április 27-én, vasárnap hajnalban egy partihajóról a Moldva folyóba ugrott. A cseh rendőrség május 5-én, vasárnap talált egy holttestet a vízben, annak a helynek a közelében, ahol utoljára látták a férfit. A holttestet mostanra hivatalosan is azonosították.
Vágólapra másolva!

Joop, egy brit építőipari munkás eltűnt, miután április 27-én, vasárnap hajnali 1 és 2 óra között egy partihajóról a Moldva folyóba ugrott. A feltételezések szerint egy éjszakai bulin vett részt a haverokkal, amikor a vízbe ugrott úszni. Miután nem jött fel a vízből, eltűnését bejelentették. 

A cseh rendőrség május 5-én, vasárnap talált egy holttestet a vízben, annak a helynek a közelében, ahol a férfit utoljára látták. 

Egy eltűnt brit turista holttestét találták meg egy folyóban Prágában.
Egy eltűnt brit turista holttestét találták meg egy folyóban Prágában.
Fotó: Daily Record

A hatóságok megerősítették, hogy a folyóban talált holttest az eltűnt brit turista, Joop Sparkes maradványai.

Joop családja is megerősítette a tragikus hírt, és ezzel véget ért az egyhetes keresés, amelynek során magánnyomozókat alkalmaztak, hogy kétségbeesetten kutassanak a 29 éves férfi után a cseh városban.

Jodie Wilson, Joop húga azt mondta: 

A tegnap este a vízből kiemelt holttestről bebizonyosodott, hogy Joop. Mindannyiunknak összetört a szíve, hatalmas űrt hagytál a szívünkben. Nyugodj békében, bátyócskám.

Könnyező barátnője, Charley megesküdött, hogy soha nem felejti el őt egy szívszorító megemlékezésben. Azt mondta: 

Életem legjobb 6 és fél éve! Rögös utat jártunk be, de mindig visszatértünk egymáshoz, mert nem tudtunk egymás nélkül boldogulni. Az egész életünket előre elterveztük. Örökké őrzöm majd az emlékeinket. Nagyon szeretlek és nagyon hiányzol!

Nagynénjük és Joop barátnője, Charley Maben nem sokkal az eltűnése után Prágába repültek, hogy csatlakozzanak a kereséshez. Múlt héten Joop családja magánnyomozókhoz fordult, hogy segítsenek a keresésben, miután majdnem egy héten át pásztázták Prága utcáit - írta a Mirror.

Minden évben rengeteg ember fullad vízbe, közülük többen azért, mert ittas állapotban mennek be a vízbe

Az Origon korábban beszámoltunk egy döbbenetes esetről, amikor egy szerelmes pár a baráti társaságukkal ment kirándulni. Gödnél vízre szálltak, a csónakjuk azonban beborult a vízbe. Csak a fiú élte túl a balesetet. Igaz, öt perccel azután, hogy kimentették a vízből, már részegen aludt. Közben a szerelme belefulladt a vízbe.

Részegen, meztelenül ment fürdeni egy férfi, majd megfulladt a tóban. A férfi beúszott majd végleg elmerült az oroszlányi Malom-tóban. Holttestét a katasztrófavédelem búvárai hozták a partra, két méter mélyen az iszapban találták meg.