Mankós fosófantom tartja rettegésben Szegedet

Vágólapra másolva!
Három évvel ezelőtt egy - így nevezték - mankós fosórém tartotta rettegésben a passzázssort. Most újra felbukkant egy hasonló alak: ő egy belvárosi épület lépcsőházát piszkította össze.
Vágólapra másolva!

Ismét retteghetnek a szegediek, ugyanis újra lecsapott a városra egy, már régen nem látott és egyáltalán nem kívánatos vendég, a fosórém. Korábban az Origo is beszámolt arról, hogy Szegedet egy rejtélyes alak tartotta terror alatt: egy ismeretlen, ahogy a helyiek hívták, kulafantom rendre összepiszkította a belvárosi passzázssort és annak üzleteit. Nem kímélt semmit, kirakatokat és az üzletek bejáratát is összecsinálta - írja a Ripost.

Egy mankós hajléktalan volt a felelős a város összepiszkításáért, akit hamarosan el is kaptak. Az 57 éves férfit korábban többször is előállították már köztisztasági szabálysértés miatt. 

fosófantom, Szeged
Egy szegedi üzlet biztonsági kamerái felvételt készítettek a mankós fosórém ürítéséről
Fotó: Török János

Előállítása után meg is szűntek a problémák egészen mostanáig. Ugyanis a Szeged 365 szerint

a mankós fantom egy lelkes utánzója tűnt fel a településen.

A hírek szerint az újabb rém a Széchenyi tér egyik önkormányzati lépcsőházát piszkította össze.

A helyiek persze rögtön arra gondoltak, hogy a korábbi rém tért vissza:

Majdnem pontosan három évvel a régi kakifantom után jött ez az új, az is május körül garázdálkodott a passzázssoron

– állapította meg egy helyi asszony nevetve. Egy másik férfi azonban azt mondta, hogy ez korántsem egyedi eset: többször is látott már itt-ott összepiszkított falfelületeket a városban. Az egyik kommentelő azt írta, hogy ő maga is több alkalommal találkozott a fantom végtermékével:

"Csongrádi sugárúton is megszentelt már egy falat, a Dóm téren pedig rendszeressé vált, hogy kortárs vérhas-festményekkel díszítenek fel oszlopokat… nem igazán értem a koncepciót"

– írta.