Hogyan segíthet a pcos tea a petefészek cisztás hölgyek mielőbbi felépülésében?

Vágólapra másolva!
A petefészek ciszta és a policisztás ovárium szindróma (pcos) napjainkban egyre több hölgynek okoz kellemetlen, olykor fájdalmas tüneteket, így a téma nem is lehetne aktuálisabb. Az említett probléma olyan megoldást hozott, amely egészen a természetbe nyúlik vissza: ez pedig nem más, mint a pcos tea. Mi is az a pcos tea és hogyan segít a petefészek cisztás hölgyek felépülésében? Tarts velünk és tudj meg többet!
Vágólapra másolva!
Forrás: Canva

Először is: Mit nevezünk petefészek cisztának?

A petefészek ciszta tulajdonképpen a petefészek azon elváltozása, amikor a női szervben folyadékot tartalmazó, betokosodott üreg alakul ki. Ez a jelenség sok esetben teljesen egészséges, hiszen a havi tüszőérés során is jelentkezik a testben, így egyetemes megegyezés szerint a legalább 40 mm méretet elérő üreg nevezhető petefészek cisztának. Természetesen ezen típusú női megbetegedésnek több fajtája is előfordul, azonban a pcos tea minden típus esetén remek segítő lehet.

Mi az a pcos tea?

A pcos tea egy olyan teakeverék, amely a különféle hozzávalók, tehát gyógynövények jótékony hatásának ötvözésével tesz a petefészek ciszta mielőbbi felszívódásáért. Természetesen több cég is készít ilyen gyógynövényes teakeverékeket, így az összetevők változóak lehetnek termékenként.

Példaként azonban elhoztuk a sokak által dicsért Hölgyi teát, amely az aranyvesszőfű és az orbáncfű gyógynövényeken kívül tartalmaz még apróbojtorjánt-, szurokfüvet-, palástfüvet, borsmentát és citromfű levelet, valamint körömvirágot is.

Hogyan segíthet a pcos tea?

És hogyan is segíthet ez a szuper teakeverék? Az orvosi kezelés mellett támogatást nyújt a hölgyek öngyógyulásában, így a megfelelő életmódváltással karöltve hamarabbi gyógyulást idézhet elő. Mindezt testi és lelki görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatásával éri el, amelyre minden petefészek cisztával küzdő hölgynek szüksége lehet és van is.

Természetesen a tea fogyasztása egy plusz támogatás, kiegészítés, amely ugyan nagyban segíti a gyógyulást, azonban nem helyettesíti az orvosi kezelést. Épp ezért fontos, hogy a pcos tea jótékony hatását ne a doktor által előírt kezelés helyett, hanem mellett alkalmazd!

A pcos tea tehát egy csak természetes összetevőket tartalmazó, jótékony hatású gyógynövényes teakeverék, amely nagyban megkönnyítheti a hölgyek petefészek ciszta felszívódásáért folyó törekvéseit. Így ha téged is érint ez a típusú kellemetlenség, ne habozz megrendelni a saját pcos tea csomagodat!