Fotók kerültek elő a Fehér Házban talált kokainról

Hunter Biden, Robert Hunter Biden
(FILES) US President Joe Biden, with son Hunter Biden, arrives at Hancock Field Air National Guard Base in Syracuse, New York, on February 4, 2023. Hunter Biden has pleaded guilty to two counts of failure to pay federal income tax, prosecutors said on June 20, 2023. Biden, in a plea agreement with the US Attorney's Office in his home state of Delaware, also acknowledged possessing a firearm despite being a drug user. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Vágólapra másolva!
Fényképek kerültek elő arról a kokainról, amelyet nyáron találtak a Fehér Házban. Az amerikai titkosszolgálat gyors nyomozást folytatott az ügyben, azonban senkit nem neveztek meg felelősnek.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház nyugati bejárata melletti 50-es számú szekrényben van egy kis zacskó, amely nagyjából egy gramm fehér, porszerű anyagot tartalmaz - ez látható azokon a fotókon, amelyet a Daily Mail szerzett meg a védelmi ügynökséghez benyújtott kérelmét követően.

Amint arról az Origo is beszámolt, július elején ki kellett üríteni a Fehér Ház turisták által is látogatható nyugati szárnyát, miután a titkosszolgálat az épületrész rutinszerű ellenőrzéskor gyanús fehér porra bukkant, melyről kiderült, hogy kokain.

Azt nem közölték, hogy a kábítószergyanús anyagot a nyugati szárnyban pontosan hol találták meg.

"A talált kábítószert további laboratóriumi elemzésre küldtük. Arra vonatkozóan, hogy hogyan került a Fehér Házba, zajlik a nyomozás" - közölte akkor a titkosszolgálat.

Körülbelül 500 látogató került fel a gyanúsítottak listájára, de a titkosszolgálat képviselői nem hozták nyilvánosságra, hogy kihallgattak-e valakit. A kokaint később megsemmisítették. A szövetségi nyomozók a képviselőházi törvényhozóknak egy júliusi zártkörű tájékoztatón elmondták, hogy nem tudták megállapítani, hogy ki dobta be a kokaint a szekrénybe, mivel nem állt rendelkezésre felvétel.

Joe Biden elnök és felesége Jill Biden két nappal a kábítószer felfedezése előtt távozott a Fehér Házból, hogy egy hosszú hétvégét töltsenek Camp Davidben.

A házaspárt elkísérte fiúk, Hunter Biden is, aki bevallotta, hogy korábban már volt crack-kokainfüggő.